Nyhedsbrev forår 2016

Fuglene kvidrer lystigt, og det er lyst efter kl. 18. Det er skønt, og det mærkes tydeligt på aftener, hvor vi har kurser eller filtecafe. Der er ellers meget, man kan bekymre sig om for tiden, men når man filter, kan hjernen få en dejlig pause.

Her følger en oversigt over forårets og sommerens filtebegivenheder. Så er der noget at planlægge efter og glæde sig til. Skriv til os på mail eller sms, hvis du vil tilmeldes.

3.april 10-16
Søndagsfilteskole v/ Mette Stahlfest

Mandag d. 4. april 18-22
Filtecafe

Onsdag d. 13. april kl. 18-22
Filt smykker v/Mette Østman. Her skal filtes armbånd, ørenringe og vedhæng med indfiltning af perler og metaltråd. Det er de små armbevægelser, der skal bruges her.

Weekenden 16.-17. april 10-16
Her skulle have været kursus i Juelsminde Husflid. Folk i Østjylland fik ikke meldt sig på i tide, så kurset blev aflyst. Skulle der være interesserede, der vil filte i den weekend, holder vi gerne kursus i Filtlaboratoriet lørdag 10-16 med mulighed for at inddrage søndag. Pris 300 kr. pr dag. Emnet er ’Filt tasker og tilbehør’ og det kan jo rumme det meste. Tilmelding til Mette Østman.

Weekenden d. 28.-29. maj 9-16
Blusekursus. Filt den lækreste nye sommerbluse, på silke eller gaze.
Det koster 850 kr.

Grøn top renset

Rosa-sort top renset

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uge 27
Kreativ Familieuge i Kerteminde Husflid. Filtehold v/Mette Østman

Uge 29
Kreative Dage i Verninge Husflid. Filtehold v/Mette Stahlfest

Husflidsforeningernes familieuger lægger op til, at børn og voksne sammen kan udforske håndværk og fællesskab.

22.-24. juli
Mette Østman deltager på Ovnhus Marked i Nykøbing Sj. Skulle I være på de kanter, er det et virkelig dejligt kunsthåndværkermarked, som er værd at besøge.

Uge 30
Ugekursus på Brenderup Højskole. En hel uges skøn fordybelse og fornøjelse. Filtehold v/Mette Østman.

Bogen ’Filt runde krukker’ er nu udkommet som e-bog. Den koster 85 kr. og kan købes hos Saxo.com Så snart den trykte bog er klar, og det er den i begyndelsen af april, kan den købes samme sted til 125 kr. Et oplagt gaveønske.

Krukke e-bog 23.2.20163Krukke e-bog 23.2.2016Krukke e-bog 23.2.201637

 

Mette Østman er i gang med et crowdfunding projekt. Det er en moderne måde at samle penge ind til et bestemt formål. I dette tilfælde drejer det som om penge til at oversætte ’Filt runde krukker’ til engelsk og tysk, i alt 20.000 kr. Det er en meget let og sikker måde at donere penge, store som små beløb, og man giver kun sit bidrag, hvis indsamlingsmålet nås. Desuden får man som giver belønninger for sin indsats. Se evt. mere på Kickstarter.com og på Facebook.

Planen og håbet er, at en oversættelse vil gøre det muligt at sælge bøgerne i udlandet og derved tjene penge til at lave flere spændende filtebøger. Det kunne være godt, ikke? Hvis du ønsker at bidrage, men er usikker på metoden, så ring eller skriv gerne, så er der hjælp at hente.

Vi håber, vi ses – til det ene eller det andet arrangement

Mange gode forårsfiltehilsener

Ketty, Mette og Mette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *